Så - sistablogginläggeti MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middagi form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad imikron) och en pepparsås
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Pepparsås. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda vinäger, olja, citronskal, citronsaft och pressad vitlök och häll blandningen över filéerna
Igår blev det en svensk grillklassikernämligenfläskfilén som hamnade på menyn. Till den blev det en klassiskpepparsås samt potatishalvor som rostades i ugn med litevitlök och timjan
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske intealltid är sugen på att ställa sigvidspisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott tillmiddag. Efter litefunderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Bryn dem hastigti smör. Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter
Dubbelmarineradfläskfilé . Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
Bryn fläskfilén hel i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Skär ett längsgående snittmittifilén och lägg den nu avsvalnade filén på den utrullade smördegen
Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Krydda fläskfilén med salt och peppar och stek den ilite smör i stekpanna. Koka potatisen. Ta ut plankorna och lägg på fläskfilén, champinjonerna och bearnaisesåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.