Hacka paprikan fint, skiva purjolöken i ringar, skär svampen i lagom stora bitar. När grönsakerna är lagom mjuka smular man i två buljongtärningar, häller på grädde, kryddar med citronpeppar, svartpeppar, dragon och dillkrydda, häll även på sweet chilisås
När du stekt klart kycklingen lägger du i purjolöken, vänd några gånger och häll sedan på ca 3/4l vatten. Låt koka upp, häll sedan i matlagningsgrädden och kokosmjölken, koka upp igen och låt sedan stå på svag värme i 5-10 min. 3 dl matlagningsgrädde
en finhackad stekt gul lök för den som gillar det. Marias kommentar. Strimla och knapperstek baconet. Strimla kycklingfilén och stek den i en panna med lite smör
Det blir ju så saftigt o aromatiskt tillagat i den. Blandaalla ingredienser i lergrytan o hälll över tomatpuré/kycklingfonden o några dl vitt vin o lägg på locket
Jag har bakat min variant på LCHF-brödet som ligger både på min blogg HÄR för att jag inte klarar för mycket fibrer, inte ens enligt LCHF, pga min gastric bypass-mage, antagligen
De var relatitvt små, på cirka tre kilo så det är ju nästan som en stor kyckling. Annat var det när jag var liten, då vi hade egna kalkoner på gården som låg på mellan fem och tio kilo
GUL FISKGRYTA MED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Fick till och med Cicci att smaka en mussla. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
Skala räkorna. Lägg i halvtinad fisk och haricots verts och rör om försiktigt om, låt det puttra samman ytterligare i någon minut till fisken är knappt klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.