Fiskgratäng à la Pierre
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 kg fiskskrov
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 st lök
  • 1 dl fänkål i bit
  • 1 dl rotselleri
  • Hummerskalen
  • 1 knippe persiljestjälkar
  • 8 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 2-3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 2 msk mjöl
  • 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk)
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st humrar
  • 200 g champinjoner
  • 1 st bunt sparris
  • 4 st dillkvistar
  • Fiskbuljong 0,5 kg fiskskrov 2 dl vitt vin 2 dl vatten 1 st lök 1 dl fänkål i bit 1 dl rotselleri Hummerskalen 1 knippe persiljestjälkar
  • Potatismos 8 st potatisar 2 msk smör 2-3 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 krm muskotnöt
  • Sås 3 dl fiskbuljong 2 dl grädde 1 msk tomatpuré 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk smör 2 msk mjöl
  • Pocherad fisk 800 g fisk (bergtunga eller annan plattfisk) 2 dl vitt vin 2 dl vatten 1 st schalottenlök
  • Garnityr 2 st humrar 200 g champinjoner 1 st bunt sparris 4 st dillkvistar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.