Skala och skär potatisen i delar. Koka i saltatvatten tills den är mjuk. Pressapotatisen och blanda ner smör, äggulor, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt
Skalahumrarna och lägg åt sidan till garnityr. Skär lök, rotselleri och fänkål i bitar och lägg i med persiljan och fiskskrovet du fick när du köpte fisken
En avabsolutafavoriterna i hemmet är världens godaste (och enklaste) fiskgratäng. Receptet kommer självklart från början från mamma, men jaghar gjort lite modifieringar
Den var så enkel attlaga och smakadefaktiskt som fiskgratängbrukarsmaka. Det varbara något man måste pilla i sig för attslippavara hungrig och nyamaträtter ville jag helst inte prova
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabattSantaMaria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skalapotatisen och koka den mjuk i lättsaltatvatten. Fiskgratäng. Häll avvattnet och mosapotatisen. Blanda dem med de övrigaingredienserna till fyllningen
Blanda crème fraichen med matgrädden och purjon. Halvtina fisken och lägg den i smord ugnsform. Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar
I fiskgratängensimmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "mankanaldrigöverdosera dill" gäller som bekantfortfarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.