Tillagningkokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Bland det mest omtyckta ikategorin husmanskost enligt många av er och jag instämmer (lite grann)
Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Har preciskommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Dillkött är en riktigklassiker som smakar fantastiskt gott. En av minafavoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfiléistället
Servera med såsen och koktpotatis eller potatispuré. En riktig gammal klassikeri det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Om man låter den tillagastillräckligt länge blir den underbart mör och fin, nötrullen. Koka upp vattnet tillsammans med vinbärsgelé, soya, fond och kryddor i en gryta
En finbit torskrygg serverat med koktpotatis, riven pepparrot och skirat smör. Innan jag bjuder er på denna fina rätt så är en litenförklaring och klagosång på sin plats
IngredienserPortioner. 4 750 g kokt, kall potatis (750 g motsvarar 8-10 st) 4 dl mjölk (3 %) 2 msk vetemjöl 1/2 msk smör eller margarin 1 krm peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.