Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill ochräkor. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även på matlagningsgrädden till såsen
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkor med skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Räkoroch lax är aldrig fel ihop. Räkor. Lägg i skalen och häll på vin och vatten så det täcker. En len timbal på just detta som rundas av med en riktigt god räksås
På Gräsö camping fick jag dessa riktigt goda färska räkoroch en kall öl. Den här är gjord på färdig grillad kyckling, sallad påpåseoch en ask jordgubbar
Dela zucchini på längden och gröp ur kärnhuset (spara till buljongen). Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.