När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
I förrgår hade vi dill i tsatzikin, igår i fiskenoch idag har jag gravat lax. Fördela fisken ovanpå. Jag vill bara påminna om hur gott det är med den här typen av rätter nu när dillen är svensk och full av smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Power shots med färsk ingefäraochgurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. En uppsättning med koncentrerade nyttigheter i form av shots att inta en per dag är så rätt och så gott
Min yngsta var helt sänkt med ont i halsen, snuva och feber i slutet av förra veckan. För mig var det då brist på sömn i samband med förkylningsbaciller
40 g riven gurkmeja/gurkmejapulver. 1100 g riven ingefära. 12 st citroner, skal + juicen som pressats urKoka upp den rivna ingefäranochgurkmejan i vatten och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter. 1Blanda juice och skal från citronerna och apelsinerna i en skål. 1När ingefärablandningen har svalnat, häll det i tillbringaren med citron- och apelsinjuicen. 1Sila bort större delar om du vill eller spara i drycken för ännu mer smak och vitaminer. 1Förvara i kylskåp och ta en shot om dagen
Te medgurkmeja, ingefäraoch svartpeppar. Du kan göra te medgurkmeja endast också om du vill, men glöm inte lite peppar, det ska alltid med om du använder gurkmeja
Toppa soppan med morotsstrimlor och dill. Skala och finstrimla moroten. Gör så här Skär fisken i tärningar 2x2 cm. Värm soppan tillsammans medfiskbitaroch spenat under omrörning, tills fisken är klar ca 5 min
salta, peppra samt krydda fiskenmed dill, gräslök, timjan, libbsticka. Finhacka vitlök, ingefäraochgurkmejaoch blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Det är som en vanlig hummus men fullproppad medingefäraochgurkmeja för att ge en extra god smak. Jag serverade hummusen med en ljummen sallad av quinoa, potatis, morötter och rödbetor som tillagats i ugn, tillsammans med lite vanlig grönsallad
Sila, häll upp drycken i ren flaska med tätslutande kork och kyl. Efter silning, häll vatten på ingredienserna och låt dra över natten till en härligt smakrik hälsodryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.