Fish and chips LCHF 4-5 port. Klassisk brittisk street food. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Olof hade fått feeling och ville göra fish and chips, jag var inte svår. Fish and chips, 4 portioner (recept av Marcus Samuelsson). Fish and chips, 4 portioner (recept av Marcus Samuelsson)
Jag reste dit för att dricka ale och för fish and chips. Chips (pommes frites). Fish and chips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås
4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Vill man äta en riktigt god fish and chips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Vi började med Fish´nChips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´nchips
Tvätta potatisen och skiva den i centimetertjocka skivor. Skär skivorna i 1/2 cm tjocka stavar. Värm oljan till 160° och fritera potatisen i omgångar tills den fått en lätt brun färg
Paneringen kommer helt och hållet – totalt oförändrad – ifrån Marcus Samuelsson, allas vår superkända svensk/amerikanska megakock och är faktiskt den absolut första träffen som kommer upp om man googlar på Fish n chips
Fish. Chips. Skala och klyfta potatisen. Skölj klyftorna i vatten och torka dem torra. Lägg potatisklyftorna i långpanna och blanda dem med olja och oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.