Lägg till fikonen och koka tills det tjocknar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Ställ burkarna upp och ner så att det bildas vacum och låt dom vara så tills dom kallnar
Små salta kex, fikonmarmeladoch en bit brieost. fikonmarmelad,. Sen sätter du in de i ugnen tills osten smällt och helt plötsligt har du en smarrig förrätt att bjuda på
Fikonmarmelad med pinjenötter. Annat var det häromdagen då marken var vit av frost och vi insåg att helgprojektet fick bli att flytta in känsliga krukor i växthuset och dra fram bubbelplasten som ska skydda dem i vinter
Vi gick bara hemma och drog hela helgen, vilket är väldigt skönt då och då. Det i sin tur betyder att jag nu inte har några kläder och måste därför shoppa
Laxpastej400 g laxfilé3 dl grädde2 msk dill1 ägg1/2 tsk salt1/2 tsk vitpepparMixa samman ingredienserna i en matberedare och fördela smeten i 12 smörade portionsformar. Häll upp innehållet i en smord ugnsform som Du ställer in i ett hett vattenbad i ugnen och gräddar i 225 grader C. Båda rätterna kan man med fördel servera med potatis och romsås, baserad på 3 dl gräddfil och 50 g röd rom
Ta fram en stor ugnsform / långpanna som rymmer brödformen och fyll den till hälften med vatten. Skär laxen i mindre bitar och lägg den i en matberedre
Förra julen bjöd grannarna på en grym fikonmarmelad. Rör om då och då så att de inte bränner fast. Mät fruktmassan och lägg den i en gryta tillsammans med socker och citron
Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmeladoch små skivor päron. I den här kombinationen gifter sig både smaker och konsistenser till en magisk förrätt
Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost ochfikonmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.