Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Gillar du inte ädelost så prova med feta eller chévre. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Servera grytan med pressad potatis och sallad. Smula ner ädelosten, och låt grytan koka upp. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Små salta kex, fikonmarmeladoch en bit brieost. Sen sätter du in de i ugnen tills osten smällt och helt plötsligt har du en smarrig förrätt att bjuda på
Marmeladen smaksatte jag med citron och madeira och den blev väldigt god. Så klarar du av att äta lite mer kolhydrater ibland är det ett bättre alternativ att göra egen osötad fikonmarmelad än att köpa marmelad med massa tillsatt socker i
Förra söndagen åkte jag ner till bloggvännen och matfotografen Ilva Beretta i Pistoia, strax utanför Florens, för att tillsammans med henne göra ett kastanjejobb till Mat & Vänners julnummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.