450 g torkade fikon4 dl vattensaft av 2 pressade lime + rivet skal av en av dem½ dl syltsocker3/4 dl vit rom, portvin eller madeira½ dl grovhackade valnötterKlipp bort det hårda fästet på fikonen, och strimla dem
På julaftonen fick jag ett ryck och gjorde den här goda fikonmarmeladenmed grovt hackad mandel i. Även om just fikonmarmelad förstås är gott vilken tid som helst på året
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Det är gott med kokta grönsaker till. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Blanda samman med finrivet citronskal, juice, kanelstänger, vatten och syltsocker i en kastrull. I dagens Metro så bjussar vi Far på farsdagfrukost där det bjuds på kalljäst pumpabröd, fikonmarmelad, pumpamarmelad och Blåbärsmüsli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.