Vispa eller rör socker (helst med vinge i hushållsassistent men annars med elvisp) och smör tills det är jämnt och just börjat bli krämigt (kör man för länge kan kakorna sprida sig under bakning)
Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Kompensera med mera florsocker eller göt den extremt tjock (så att all smet fastnar på visparna) och droppa sedan i din färg
Vispa kristyrenmed elvisp några minuter så att den blir hård. Använd en spritspåse med ett munstycke med ett litet hål eller gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen
Droppa i citron i äggvitan, vispa ihop med florsockret. Jag använder detta recept på kristyr till dekorationer som på snöflingorna på vintertårtan och vegancupcakes, men oxå till att dekorera kakor
Och helt ärligt - efter att jag hade dekorerat dem medkristyr, ser man inte någon skillnad alls. Men pepparkakskryddor kan ju användas i så mycket mer än i just pepparkakor - har ni testat att krydda havregrynsgröten med pepparkakskrydda
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.