Solandet och badandet fortsätter för oss här iTurkiet. I dag är det en "risk-att-bränna-sig-dag" för solen skiner men det blåser så man känner inte när man blir solbränd
Häromdagen fick jag ett mycket fint paket med posten hittill Alanya. Min Redaktör på Optimal Förlag, IngerMartin, hade varit snäll och skickatmig ett exemplar av LCHF för seniorer
Påsken är här och det där innebär. Påsken är det viktigastehögtiden … Continuereading → . 10% påskägg, 30% påskmatlagning, 25% godis, 30% början av många röda dagar de närmaste månaderna och 5% Jesus
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser och vänd tillsist ner sillbitarna. Häll av lagen från sillen och skivasillenibitar 2. Låt gärna stå i 1 dygn före servering. Påsk PåsklunchHögtidPåskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuteribit eller filé. 2 dlcrème fraiche. 1 liten buntgräslök. 1 litenbuntdill. 1/2 citron, zest och saft. 1 burk Röd stenbitsrom
Jätte goda turkiskalinsbiffar med bulgur. Kryddiga och smakrika. En mycket omtyckt mezzerätt iTurkiet. Jätte gott att äta med ett salladsblad och litecitron
Skölj filéernai kallt vatten och skär dem ibitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Häll av lagen från sillen och skär den ibitar. Mixabasilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och silleniblandningen
Häll av lagen från sillen och skär den ibitar. Tips. Tillsättlitevit rom efter smak och tycke. Skär 1 limei tunna skivor. Pressa 1 limeisillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta. Påsk PåsklunchHögtidPåskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuteribit eller filé. 2 st lime. 1msk vit rom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.