Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni. Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan
Nu börjar det bli dags för sommaren första saft. Jag har inga egna rabarberplantor utan brukar tigga till mig från vänner och bekanta som har i överflöd
Jag vaknade upp till årets första frost. Det var svårt att åka till jobbet idag, Akilles var på sitt allra kramigaste humör och vi hade frukostmys i soffan en lång stund innan jag masade mig iväg
-)När jag provsmakade fördes min tankar direkt tillbaka till min barndoms semestrar i Grekland då man efter middagarna fick en efterrätt bestående av en halv kokosnöt fylld med söt, krämig och iskall kokosglass
Ugnsbakade små kvisttomater på ruccola- och mozzarellabädd. Efter tre arbetsdagar där packning och överlämning och besök på nya arbetsplatsen stått på schemat och efter tre kvällar med festligheter var jag rätt mör i morse, den allra första semestermorgonen
Den första vårdagen. Och när jag och Akilles tog en runda kunde jag känna saltdoften. Jag tycker alltid att den första vårdagen är lite som första dagen man känner sig frisk efter en jobbig förkylning
Vänd med hjälp av en slickepott försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockervispet. Men, det är första gången jag kör helt på vad jag lärt mig och hur jag tycker att en rulltårta ska vara så jag är riktigt stolt över mig själv
Så efter en tuff natt med många vakna timmar är vi idag hemma och vilar upp oss. Det är så jag själv hade det när jag var sjuk och det är även så jag vill att mina barn ska känna
Den första mjälla vitkålen är god att äta som den är. Eventuellt med lite honungsdijonsenap eller så kan man vispa ihop en aioli och vända ner den finstrimlade kålen i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.