Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället. När jag går ut och äter är det inte ovanligt att jag istället för dessert eller huvudrätt för den delen, tar in en extra förrätt istället
Jag la räkorna ovanpå efter att toasten varit in i ugnen, för sega räkor är ingen höjdare. Rosta brödet lätt på en sida och lägg på ugnsgaller med bakplåtspapper och den rostade sidan uppåt
Lägg en getostskiva på varje brödskiva och lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen tills brödet är rostat och osten börjar smälta
Till förrätten har valt något okonventionella tillagningsmetoder – ni har säkert alla testat att marinera kött eller fisk, låtit er råvara ligga och dra sig i smakrik vätska, må det vara öl eller någon av de färdigblandade umamibomberna med fräcka eldflammor på förpackningen
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Då kom jag och tänka på den godaste förrätten som verkligen ger en sommarkänsla. Idag var det lite mer sommarkänsla ochmed sommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Först ut är en förrättmed avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.