Fick till och med Cicci att smaka en mussla. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Smakaav med salt, häll upp i djupa tallrikar, och garnera med fänkålsvippor. Tursamt nog hann grytan precis bli klar innan det blev strömavbrott och middagen fick intas i mysigt stearinljussken
Mina smaklökar älskar den i matlagning i alla fall och eftersom jag köpte hem flera påsar saffran denna julen så har jag med glädje några kvar till matlagningen framöver ♡
Smakaav och tillsätt eventuellt mer krydda, söttma eller syra efter behag. Det här julgodiset är ruskigt enkelt att göra, ännu enklare att variera smak på och framförallt helt ljuvligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.