6 1 kg kokt, kall potatis ca 20 g ruccola 4 soltorkade tomater i olja 1 dl olivolja 2 msk balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 3 krm nymald svartpeppar 1 tsk salt 100 g valnötskärnor 50 g färsk parmesanost Lägg till i inköpslistan
4 portioner Ingredienser 1 kg färskpotatis 1 dl kallpressad svensk rapsolja 2 msk vit balsamvinäger 1 tsk dijonsenap 3 krm svartpeppar 1/2 tsk salt 35 gram ruccolablad 8 st soltorkade tomater i olja 50 g parmesanost SKRIV UT RECEPTET
De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror
Sedan tillsätter du dom grönsakerna du vill ha med. Avsluta med att hacka i dill. Du börjar med att koka din potatis, när den är klar delar du den i mindre bitar (låt den svalna lite först), blanda sedan ihop en dressing bestående av ca 3 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, 1-2 tsk dijonsenap, salt och peppar
Idag tänkte jag tipsa om den här goda färskpotatissalladen som Patriks mamma bjöd på igår lunch. Blanda creme fraiche med skånsk senap efter smak och tycke
Koka potatisen med mycket salt. Stick dem med kniv, sticka eller gaffel och känn om de är mjuka. Håll locket på plats med en handduk och häll av vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.