1 kg
färskpotatis 3 msk olja flingsalt 1 liter jordgubbar 1 rödlök 15-20 myntablad 0.5 dl balsamvinäger (valfritt) 0.5 dl olivolja 1 krm salt 1 krm peppar ev mozzarella eller annan proteinkälla Instruktioner Sätt ugnen på 225 grader Tvätta och halvera färskpotatisen och lägg den på en plåt. Ringla över lite olja och flingsalt och ugnsbaka tills den har rätt konsistens, ca 20-30 minuter Rensa jordgubbarna, skölj och dela i kvartar. Hacka myntablad och rödlök. Skär även mozzarellan i kuber om du vill ha mozzarella. Blanda ihop dressingen av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda den färdigrostade potatisen med övriga ingredienser och slå över dressingen. 3.5.3208
Garnera medmyntablad. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen
Toppa medjordgubbar. Blanda med yoghurt och honung. Rensa de färska jordgubbarna eller tina de frysta i mikrovågsugn med 2 msk socker. 10 dl färska eller djupfrysta jordgubbar
Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott med enbart flädersaft och tonic
Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan. Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo med en bildkavalkad istället
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta medjordgubbar, körsbär, myntaoch ätbara blommor
Hacka myntaoch lägg allt en skål fylld med is. Avsluta med att hälla över sockerlagen och rör runt. Jag hade gärna haft mynta också, så har du det hemma, släng med en näve
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.