Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Smaka av med salt och peppar samt en klick smör. Red av med maizena. Salta och peppra rensteken. Skala potatis och betor, dela ned i mindre bitar, vänd i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken. Mmmmums - Rökt sik med rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd
Det var längesedan jag åt rökta musslor och de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallrökt lax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Blanda färskosten med wasabin och dillen, bred ut fyllningen på laxen varsamt. Lägg sparrisen i en ugnsform, slå på lite vin, kycklingfond och en klick smör samt lite havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.