Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk med fänkål, tomater och svarta oliver. Svenska matbloggare utmanar varandra och den bloggare som skapat den bästa rätten får resa tillParisoch möta finalister från Storbritannien, FinlandochIrland
pastasvarta oliverkikärtor, en liten burksoltorkade tomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing. olivoljasalt,pepparsalladskrydda 2 pers
Oliveroch soltorkade tomater. Vispaihop ägg och keso lite snabbt. ½ dl chiafrön. Skär soltorkade tomater i fyra strimlorocholiveri halvor och rör ner i smeten
) JamieOliversdelikatesspotatis med vitlökochrosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Pizzadeg1 kg vetemjöl special (eller Tipo ‘00’ eller 800 g vetemjöl och 200 g finmalensemolina) 1 msk havssalt 14 g torrjäst 1 msk strösocker 4 msk extra virginolivolja 650 ml vatten, fingervarmt. Tomatsås olivolja 4 klyfta vitlök en liten kruka färsk basilika, plockade ochrivna blad 3 förp hela plommontomater på burk (à 400 g) havssalt svartpeppar, nymalen
Fänkåloch blomkål fick vara huvudrollsinnehavareoch det blev riktigt gott. Konstigt det där ändå, att benen känns så otroligt tunga iblandoch nästa gång känns det som man flyger fram
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken ochtomaternaSkivaolivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan tillfingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätttimjan - salt - kesellaBlanda välTillsättmjölmixenoch blanda, gärna med elvispen(degen är väldigtkletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet imitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingentillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 1 tsk timjan. 5½ dl mjölmix. 6 st svarta oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.