Kvällen innan förberedde jag overnightoats, eller davosgröt som det också kallas. För några veckor sen hade Tea och jag också lite tid bara vi två, när Daniel var iväg med sitt jobb
Koka upp vatten med socker och kryddor och låt koka ihop en minut. Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk
Kryddat medkardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
Sötningsmedel typ Stevia strö, kanel, kardemumma, proteinpulver. Man förbereder och blandar ihop allt kvällen innan, låter det stå i kylskåpet över natten och på morgonen toppar man bara med valfritt tillbehör och man har en mättande, god frukost
Jag brukar göra mina overnightoats i gamla glasburkar från t ex jordnötssmör, då kan man enkelt ta med dem om man får bråttom – och så ser det såklart lite stylish ut
Overnightoats proppade med blåbär, rostade pekannötter, vanilj, kaneloch chiafrön. Blanda ihop, i en skål, havregryn, chiafrön, kanel, vanilj, salt och rör ner mandelmjölken och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.