Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Hoppas att ni har haft ett fint nyår. Hej på er, och god fortsättning. Vi är ju rätt sociala av oss, så det var ju ett lite annorlunda sätt att fira nyårsafton på för vår del i alla fall
Och alla gäster som ville prova att gosa med en iller fick sitt lystmäte tillgodosett. Inför varje jul, sedan många år tillbaka bjuder T och K på glögg- och chilifest
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Kotletterna kryddas med salt, svartpeppar och lite timjan. Vill du inte lyxa till det riktigt så mycket att du vill ha lamm kan du så klart byta ut mot något annat kött, till exempel karrékotletter
Det blev ju många gånger favorit- recept, ochdetta är ett av dem - Kasslergryta med curry. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Superbra om man har mycket att göra eller många rätter att laga och vill förbereda maten. Sous-vide betyder att maten är tillagad i vakuumpackad påse och vattenbad eller ångugn
Lägg kasslern och broccolin i en smord eldfast form. Vispa grädde och blanda ner champinjonstuvningen. Bred blandningen över kassler och broccoli och strö över osten
Vicka runt lite på pannan så smeten sprids ut i ett tunt lager. De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.