150 g
jäst 2 msk honung 2 tsk salt 2 tsk brödkryddor (eller bara kummin) 1 näve krossade linfrön 2 msk olja 6 dl ljummet vatten 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl rågsikt 2 dl dinkelmjöl 6 dl vetemjölRör ihop ingredienserna (utom ca 3 dl av vetemjölet) med sked till en lös deg. Jäs 1-2 timmar. Rör runt med trägaffel och blanda ner resterande 3 dl vetemjölet. Smörj två brödformar med olja och häll i den fortfarande ganska lösa degen. Täck med handduk och låt jäsa ca 20 minuter. Grädda bröden i 15 minuter på 225 grader, och sedan ytterligare 25 minuter på 200 grader.
Smörj två brödformar med olja och häll i den fortfarande ganska lösa degen. Grädda bröden i 15 minuter på 225 grader, och sedan ytterligare 25 minuter på 200 grader. 2 tsk brödkryddor (eller bara kummin)
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Detta lilla underverk till frö binder vätska mer än tio gånger sin egen volym och består av både lösliga och icke lösliga fibrer
Bröd på ett kick. Nybakat bröd till frukost är fantastiskt gott. Dock kräver det ofta att man går upp extra tidigt för att baka det här brödet, för även om man jäser det över natten eller gör en bakpulvervariant så behöver de sin tid i ugnen
Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt
I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.