Etiopisk kycklinggryta (doro wett)
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 medelstora rödlökar
  • hackade
  • Salt
  • 4 msk osaltat smör
  • i omgångar
  • 2 krm mald kardemumma
  • helst nymald
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • finhackade
  • Cirka 4 cm färsk ingefära
  • skalad och hackad
  • 1 msk berberekrydda eller chili
  • 25 dl hönsbuljong
  • i omgångar
  • 1 kyckling
  • 5 kg
  • styckad i 10
  • bitar (vingarna ska ej användas)
  • 4 msk rött bordsvin
  • Saften av 1 lime
  • 2 hårdkokta ägg
  • skalade
  •  
  • Berberekrydda
  • 5 dl)
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • 25 dl mald torkad serranochili eller annan chili
  • 25 dl paprikapulver
  • 2 msk salt
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 1 tsk mald muskotnöt
  • 3 krm vitlökspulver
  • 2 krm mald kryddnejlika
  • 2 krm mald kanel
  • 2 krm mald kryddpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.