Enbärskryddad älgfilé
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor mittbit av älg- eller oxfile á 175 g
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk grovkrossad vitpeppar
  • 14 hackade enbär
  • 2 msk smör till stekning
  • 5-6 cl gin till flambering
  • 2-3 msk outspädd flädersaft
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl creme fraiche
  •  
  • Tillbehör
  • Smörstekta kantareller eller champinjoner
  • lättkokta haricots verts
  • klyftpotatis eller kokt pressad potatis
  • lättkokt äppelhalva fylld med rönnbärsgelé

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.