Enhärligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar)
Biffstroganof tycker jag är en jättegod maträtt som ofta blir bortglömd och det är synd eftersom det både är enkelt att göra och gott att äta =) Ofta gör vi den på ett klassiskt sätt menden här gången var det min kära man som gjorde den efter ett recept av Tommy Myllymäki och då var det lite vitt vin i som gav en trevlig syra till rätten
En trist och mulenmorgon. Smula jästen i en bunke häll i degspadet och rör tills jästen löst upp sig. Men ändå en god morgon med en kaffe latte och varma hembakade tekakor med smör på
Jag vet, det är väldigt tidigt, men vi har faktiskt börjat provsmaka årets glögg redan. Som många säkert har sett så har vi recenserat flera av de nya glöggsorter som kommit – och fler är förstås på gång
Och det här var en riktig höjdare. Visst finns det mycket som är viktigt i vardagen och ett av det viktigaste för mig är att ha tid att kunna släppa allt för en stund och finnas där när någon behöver mig
Varje morgon mixar jag ihop en basgörande, vitaminbomb och (ibland) färgglad smoothie (ofta blir det en röra av färger som varken ser aptitlig eller vacker ut, men smakar ljuvligt
Förra helgen bjöd en vän ner ett gäng till ett fint hus på landsbygdenen bit utanför London. Vädret höll så vi kunde njuta av poolen, spela fotboll på gräsmattan och grilla på kvällen
En riktigt härlig lördag, precis som jag ville ha den i dag. Lammkotletter med ugnsrostad potatis och grönsaker som fanns i kylen (morötter, fänkål och lök) samt vitlök, salt och svartpeppar, supergott
Det finns ju tusen och en olika dieter, kosthållningar och råd till hur man skall äta. Och det är inte alltid helt enkelt att hålla isär alla begreppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.