Med egna späda lila bönor av sorten "Blauhilde" (eller var det möjligen "Violet podded stringless") och ljusgula extra goda morötter, "Jaune du Daubs"vill jag göra det absolut mesta av dem
Tänk på att laxen också bidrar med sin sälta. Sila av löken och blanda såsenmedgräddblandningen. Salta laxen på båda sidor och lägg dem på bakplåtspapper i långpanna
Caprese, menmed vitmögelost/brieost istället för mozarella. Örter/kryddor att dekorera med. Jag försöker just nu luska fram bra förrätter som går snabbt att göra, är 'lagom' innan maten och smakar vidunderligt gott
Skär den rökta laxen i kuber och servera med pepparotsfärskost, dengravade i en tjock skiva som du formar till en rulle och placerar på en klick gravlaxsås
En perfekt nyttig och god paj med underbara smaker och konsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Då kom jag och tänka på dengodasteförrätten som verkligen ger en sommarkänsla. Idag var det lite mer sommarkänsla och medsommaren så kommer även kalas och stora bjudningar (jag tänker på studenten och skolavslutningar men också midsommar och allt)
Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera enförrätt i
När det kommer till huvudrätt och förrätt så har det blivit både nya rätter och smaker men också gamla väl beprövade godhetermedans jag på efterrättsfronten har gjort endast desserter jag aldrig tidigare provat på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.