Ett tips att få fisken perfekt är att använda stektermometer om man är osäker. Så varsågoda, en snabb finfiskrätt som förgyller vilkenkulen oktoberdag som helst
Under semestern blev det mycket grillat och ett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Se över fisken och ta bort eventuellaben som kan finnas kvar. Vänd fisken i vetemjöl, skaka av något, sedan är det bara att doppa ned fisken och sedan försiktigt lägga den dem i denupphettade rapsoljan
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag fick ju en fantastisk Creusette av min sambo i födelsedagspresent och jag vet att jag och min fina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Salt Fint. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén
Lägg halva bärröran i botten av ettglas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
 Ett fruktigt och friskt vin från Australien som passade fint till rätten. Stenbitfinns utefter landets västkust och  i Östersjön ända upp till Ångermanland
Grilla fiskenett par minuter på varje sida. En solig sommardag är som gjord för helgrillad fisk. Efter ett dopp i sjön, lagade vi en härlig middag i kvällssolen, drack gott rieslingvin från Mosel och skvallrade om allt mellan himmel och jord, som bara två väninnor kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.