Men det tar vi igen i dagens inlägg, vi slänger helt enkelt in hela tre recept som tillsammans resulterade i enfantastiskt god middag, väl värdig att serveras vid de finare middagsborden
Här kommer en helt fantastisk, mättande risotto som ni kommer att ÄLSKA. Den är så fylld med smak och kycklingen blir så saftig och god när allt får puttra tillsammans i grytan i ugnen
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Smörkola-fondant, enfantastisk dessert. En dessert som ni säkert känner igen med denna gång i en helt annan skepnad nämligen fondant, en kaka med bakat yttre och ett ljuvligt krämigt nästan rinnande inre
Ahh en gräddig krämig frasig fransk potatisgratäng – hur gott är inte det. Jag gör gärna en extra stor och njuter även till lunch dagarna efter och kanske med helt andra saker till som middag efter en dag eller två
Inte blir det muntrare av att jag (pinsamt nog) för några år sedan fick en överdos av ugnsrostade rotfrukter, och rent ut sagt inte längre går igång på markens knölar
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Säsongen för potatis är i antågande men det är inte därför jag gör inlägg om potatisgratäng idag. Den bästa gratängen görs på gammal potatis så på sätt och vis är det högsäsong på det nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.