Tilldenna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan. Salt & vitpepparHär är en skittråkig bild på vad som behövs tillcremen
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Funderar på ädelost tillförrätten och choklad tillefterrätten. Passar bra tillvälkomstskålen eller till tolvslaget (kom ihåg att det är bättre att dricka den dyra champagnen tidigt på kvällen, till tolvslagets skål kan man ta något mindre exklusivt då smaklökarna ändå är lite bortdomnade av både vin och mat)
Jamen då kommer här några tips både på förrätter, varmrätter och desserter. Förhoppningsvis hittar du någon rätt som kan passa eller så kanske du fixar tillen hel nyårsmeny
Med oss hem har vi två restaurangtips, men dom sparar vi tillen annan dag och bjuder idag istället på ett "sista minuten tips" inför morgondagens firande
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så dentillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysenigen) fick vi oss ävenen god litenförrätt - och därmed var påsken inledd
Tillförrätt hade jag en idé om att göra små minipajer som ser ut som blommor. bakblogg, champagne, Drottningholm porslin, duka fint och festligt, duka med lyx, efterrätt, förrätt, festlig efterrätt, festlig huvudrätt, festligare efterrätt, festligare förrätt, festligare mat, festmat, festmeny, flädersorbet med champagne, fläskfile, gör egna pajblommor, huvudrätt, inredningsblogg, kantarellsås, laga tre rätters, laga trerätters recept, matblogg, matlagning, Nyår, nyårsblommor, nyårsdukning, nyårsefterrätt, nyårsförrätt, nyårshuvudrätt, nyårsmat, Nyårsmiddag, potatisrosor, skagenröra, skagenröra i pajskal, swedish grace, swedish grace stone, systrarna m, systrarnam, tips inför fest, Tips inför nyår, trerättersmeny recept, varmrätt
Men nu börjar det dra ihop sig till nyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.