Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Tilldenna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan. Salt & vitpepparHär är en skittråkig bild på vad som behövs tillcremen
Med oss hem har vi två restaurangtips, men dom sparar vi tillen annan dag och bjuder idag istället på ett "sista minuten tips" inför morgondagens firande
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så dentillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysenigen) fick vi oss ävenen god litenförrätt - och därmed var påsken inledd
Rulla ihop och forma tillen limpa. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladenenligtförpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist
Blanda räkorna, lite cayennepeppar och dillen med räkstuvningen och fyll tarteletterna med röran. Jag gör för det mesta egen stuvning men detta recept är kanon om man vill bli snabbt färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.