Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Det har varit svårt att hinna och så kände jag att den passade bättre så här inför helgen. Jag förberedde dessa drinkar dagen innan genom att färga socker med lite röd pastafärg
Sommar och ledighet innebär väldigt massa långa morgonpromenader med min underbara granne, Emma. Vissa dagar får jag bara ett sånt där galet sug på en god smörgås
Receptet på den får ni imorgon. Den här underbart godaoch krämiga broccoligratängen passar otroligt bra till bönbullarna, bönkorvenochrödbetssalladen på julbordet
En billig pastagratäng (och god. Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), menden står inte med i receptet
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
För att baka utan socker och vetemjöl är inte alltid det lättaste, speciellt när det inte finns några exakta recept att följa ochdenenda jag får gå på är känsla och mina smaklökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.