500 g
stenmalet vetemjöl 250 g durumvetemjöl 500 g ljummet vatten (5 dl) 20 g grovt havssalt (oraffinerat) 100–200 g flytande surdeg eller 100–200 g levaindeg
Idag fick jag så använda den och har precis satt en deg med durumpavé som ska bakas ut om två dagar. Den här helgen har varit inriktad på bröd ur Sébastien Boudets bok Den franske bagaren
Förra veckan misslyckades jag kapitalt med durumpavén och kände att nej, det här var inte kul. Förra veckan misslyckades jag kapitalt med durumpavén och kände att nej, det här var inte kul
Just nu ligger de och sover i hallen medans jag flaxar runt och har redan hunnit göra pannkakssmet som gottar sig i kylen, gräddat av en pavé, har en ny durumpavé på autolys och ska snart baka av en baguettedeg som sak bli dels baguetter men även pizzadeg
Bjöd Herr Sörberg och Fru Rasmusson (tillika coach för svenska bagarlandslaget respektive författaren till Sju Sorters Kakor) på ett durumpavé på rågsurdeg
1 sats durumpavé. 1 sats durumpavé. Och så ska jag kanske fortsätta med den utmaning jag satte ut för mig själv, att baka/laga mig igenom hela Sébastien Boudets bok Den franske bagaren
Efter att ha lyckats med durumpavén i förra veckan så fick jag en enorm lust att börja testa att hitta på egna recept (med inspiration av bröd jag gillar)
Helt otroligt- hjärnan börjar redan fundera på vad jag vill baka ikväll, kanske en ny durumpavé eller ska jag ge mig på tranbärs- och hasselnötsbröd, snodde lite inspiration från Mattias Wallmark, har för mig att han har haft den kombinationen som helgbröd
Och idag är det perfekt väder att vara inne och baka, gjorde durumpavé i veckan men nja resultat, lägger upp det på bloggen antingen senare idag eller imorgon men ibland undrar jag om jag inte är mer tårttjej än brödkvinna och om jag ska lägga ner det här med brödbakning och koncentrera mig på sötebröd bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.