ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 3 kg oxfilé. Oj vad gott detta kött blev. Ni måste prova. 1 dl rapsolja½ dl soja½ dl chilisås2 msk hoisinsås1 tsk sockersvartpeppar, timjan, grillkrydda2 marinad
Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad. Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarineradoxfilé och potatisgratäng
Serveras med Ugnsbakad potatis salladsmix ev Ugnsbakade tomater. 500 g oxfilé, ej för tjock. Marinad 12 msk soja 1 msk hoisinsås 0,5 tsk salt 2 msk olja 1 tsk strösocker
En klassiker från Allt om mat kommer här. 2 kg oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna. 10 hela vitlöksklyftor. 5 msk blandade hackade örter, persilja, rosmarin och timjan. Blanda nästa marinad 2. 4 msk balasamvinäger. ~ Barbro ~ 2 kg oxfilé brynes i smör och läggs sedan på en långpanna. 10 hela vitlöksklyftor. 5 msk blandade hackade örter, persilja, rosmarin och timjan. 4 msk balasamvinäger
Jag har gjort det här receptet på oxfilé innan, det receptet hittar ni här. Till huvudrätt så serverade vi dubbelmarinerad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng och en haricot vert sallad till
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé
Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Täck skålen med tex plastfolie och ställ kallt. Jag serverar med tex potatisgratäng och grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.