När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Det har känts som ett onödigt och omständligt arbete att först baka potatisen, sedan gröpa ur den, blanda innehållet med lite smått och gott för att till sist ösa tillbaka allt i skalet och baka den igen
Skrubba och koka potatisen. Servera med skinka och salami. Dela stora potatisar. Blanda samman dressingen i en stor skål och vänd ner potatis, lök, tomater, gurka, paprika och fetaost i bitar
Grekisk kyckling med fetaost, squash och potatis. Tvätta och dela ev om potatisen är stora. Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll
Fortsätt att koka tills potatisarna och bönorna är mjuka. Ta nu i buljongtärningen, kryddpepparkornen, tomatpurén, vattnet, persiljan,sockret samt krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.