Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Skrubba och koka potatisen. Dela stora potatisar. Blanda samman dressingen i en stor skål och vänd ner potatis, lök, tomater, gurka, paprika och fetaost i bitar
Skånsk potatis. 8 st kokt eller rå potatis. Isterbanden snittas längs med och vrids i sär lite. Sen lägger man hackad purjolök, äpple och rödbetor i denna skåra som bildats i isterbandet
Enkel men väldigt god potatisrätt så här i sommartider. Har man små potatisar får de gärna vara hela, men eftersom mina var så stora kokade jag dem först i 15 minuter, spolade i kallt vatten och halverade dem
Självklart är det ett måste att ugnsrosta potatis i kotlettradens ugnsform. Potatisar blir både läckra och vackra av att få rotera ett par varv i doftande fett och köttsafter i en het panna
Fortsätt att koka tills potatisarna och bönorna är mjuka. När köttet börjar kännas mjukt efter ca 1 timmes kokning, ta i bönorna samt potatisarna ,som är skalade och skurna i klyftor. 3-4 potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.