Hej min vän. I kväll har kitchen aiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet
Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
Idag hittade jag ett väldigt bra kycklingrecept när jag googlade för inspiration innan middagen. Jag tycker balsamvinäger är fantastiskt gott till kyckling och nektariner är en av mina favoritfrukter, så jag blev genast sugen att prova det
Mina fikonträd har tydligen bestämt sig för att mogna i omgångar, tänk om de blev mogna samtidigt. Som det ser ut nu så kommer jag att få koka marmelad varje helg, men okej då det var inte så besvärligt
För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma
Istället för Ullared blev det bakdag och riktigt goda smörgåsar. Efter jag plockat runt i alla jullådor och brustit ut i små glädjetjut titt som tätt började det kurra i magen
Laga mat har länge varit terapi för mig. Inte för att jag behöver tröstätare utanför att jag tömmer huvudet på allt annat och bara fokuserar på matlagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.