Rosafärgat socker100 g strösocker några droppar röd hushålls-/pastafärg. 1Spritsdeg180 g smör, rumstempererat 60 g florsocker 120 g vetemjöl 37 g potatismjöl 1 tsk vatten 4 blad pelargon Doktor Westerlund några droppar rosa hushålls-/pastafärg
För några veckor sedan ville Love baka något gott, han är ju värsta fikatoken så att välja ut någon god kaka var svårt, till sist föll valet på denna pelargonkaka som är smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och blad från andra pelargoner som vi hade hemma
Smält smör och socker i kastrull på medelvärme. Eller är det Silviakaka den kallas. Inte vet jag. Men en sak vet jag den här pimpade sockerkakan är good
Här är ett av dem - limerutor medlimeglasyr och kokos. Limerutor med kokosKaka2 dl strösocker3 ägg3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver3/4 dl mjölk1 lime (saft och dess rivna skal)100 g smörGlasyr150 g Philadelphiaost50 g smör1 lime rivet skal och saft3 dl florsockerDekoration1-2 dl kokosflingorVispa ägg och socker pösigt
Morotskaka med kokos- och limeglasyr. Det var ett litet exprement då jag inte provbakat detta recept tidigare utan gick lite på känsla när jag gjorde det och visste därmed inte hur slutresultatet skulle bli
Limeglasyr. Den här är väldigt härlig, med lite smak av sommar med sina hallon, lime och lite kokos. Jag ser väldigt mycket fram emot att få kura upp i soffan med en stor kopp te, en stor bit kaka och min stora kärlek bredvid mig
Limeglasyr. Mamma dukade upp på altanen, nyplockade sommarblommor på bordet, mjuk sockerkaka, färska bär, vaniljsås eller kanske en klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm och sylt mellan bottarna, grädde uppe på och nyplockade jordgubbar på toppen
De är så supergoda med sin fyllning och sin limeglasyr så vi var tvungna att baka ett gäng. Eva har bjudit på riktigt goda bullar med pekannötter och russin i vid ett par tillfällen nu
Jag har massor med vackra och doftande pelargoner och för en massa år sedan smakade jag en typ av pelargonkaka på Jamtli men det var en annan typ än denna jag hittade recept på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.