Hej min vän. I kväll har kitchen aiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
Finns det något somrigare med jordgubbar. Vi åkte till Bärby och plockade massor med jordgubbar i år därför kände jag att jag kunde slösa lite på att göra hemkokt jordgubbssylt
Idag hittade jag ett väldigt bra kycklingrecept när jag googlade för inspiration innan middagen. Jag tycker balsamvinäger är fantastiskt gott till kyckling och nektariner är en av mina favoritfrukter, så jag blev genast sugen att prova det
Koka lagen till humrarna 5 min i en stor kastrull. Lägg i humrarna med huvudet före och sjud 5 min. Dra kastrullen åt sidan och låt humrarna svalna i lagen ca 30 min
Mina fikonträd har tydligen bestämt sig för att mogna i omgångar, tänk om de blev mogna samtidigt. Som det ser ut nu så kommer jag att få koka marmelad varje helg, men okej då det var inte så besvärligt
Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten. Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.