Finns det något somrigare med jordgubbar. Vi åkte till Bärby och plockade massor med jordgubbar i år därför kände jag att jag kunde slösa lite på att göra hemkokt jordgubbssylt
Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Koka lagen till humrarna 5 min i en stor kastrull. Lägg i humrarna med huvudet före och sjud 5 min. Dra kastrullen åt sidan och låt humrarna svalna i lagen ca 30 min
Sylt är inte det vanligaste i vårt kylskåp. Det beror på att jag tycker det är smidigt att ta fram de bär som jag tror går åt till den mat vi ska äta och sen lättsockra och värma
Jag har tidigare använt lite av alla röda vinbär vi har i trädgårdslandet till att baka en syrlig vinbärskaka och en sockerkaka med vinbärssirap och nu har jag även kokat rödvinbärssylt
Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten. Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar
I sommar var jag lat och gick och köpte billiga jordgubbar på torget. Ska det bli sylt så spelar det inte så stor roll om det är de finaste gubbarna eller ej…
Skölj och skala rabarbern (om skalet är tjockt och träigt) och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ej i aluminium då rabarbern får aluminium att fälla ut)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.