Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant meddinkeloch linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Sedan ströddes linfrö över och trycktes fast med hjälp av några drag med kruskaveln. Jag har gått och sneglat och klämt på boken ett tag eftersom den tilltalar både mitt brödintresse och mitt bokintresse
Denna gång bakade jag på dinkelmjöloch rågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl. Tillsammans med falafel, tomat, sallad ochmedium hot tacosås blev det perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.