2 gram
Jäst Rör i hop degen i bunken låt vila ca 20 min, rör igen (som i en spiralformad rörelse med en stor slickepott eller en stor slev.) Rör igen efter ca 20 min Låt degen vila ca 1 timme Slå upp brödet på bordet, driv den rund som en boll och låt vila ca 10 min Slå upp brödet till en avlång rulle (lev), med skarven uppåt. Låt jäsa i mjölad korg eller duk.. Låt den jäsa i ca 1 timme(jäst i dubbelstorlek). Vänd nu brödet med skarven neråt och snitta brödet, med en vass kniv! Sätt gärna in en långpanna som du kan hälla vatten i när du har satt in bröden i ugnen! I den häller du 2 dl vatten. Gräddas i 5 minuter på 250 grader, sänk sedan till 180 grader och grädda i ca 40 minuter till!! Klart!! Låt svalna helt innnan du skär i brödet!!
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med â€Det knådfria brödet†blev över förväntan …
Det är en utmaning att få i så mycket vatten i degen utan att den blir för klen och flyter ut för mycket när den jäser, men lyckas man blir brödet saftigt och gott, inte torrt och tråkigt så fort
En del tillsätter lite yoghurt i degen som ger en lätt fyllig och syrlig smak på brödet. Det här är ett traditionellt irakiskt bröd och vanligtvis äter man det till frukost med sylt och ost eller med stekt ägg och tomat
Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’. Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa
Det allra vanligaste brödet kallas kort och gott för Khubz al Beit som betyder ungefär ”husets bröd” och precis som med många andra rätter i Irak, ser recepten olika ut från hus till hus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.