Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Det är en utmaning att få i så mycket vatten i degen utan att den blir för klen och flyter ut för mycket när den jäser, men lyckas man blir brödet saftigt och gott, inte torrt och tråkigt så fort
En del tillsätter lite yoghurt i degen som ger en lätt fyllig och syrlig smak på brödet. Det här är ett traditionellt irakiskt bröd och vanligtvis äter man det till frukost med sylt och ost eller med stekt ägg och tomat
Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’. Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.