Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med â€Det knådfria brödet†blev över förväntan …
Det är en utmaning att få i så mycket vatten i degen utan att den blir för klen och flyter ut för mycket när den jäser, men lyckas man blir brödet saftigt och gott, inte torrt och tråkigt så fort
Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’. Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa
Det allra vanligaste brödet kallas kort och gott för Khubz al Beit som betyder ungefär ”husets bröd” och precis som med många andra rätter i Irak, ser recepten olika ut från hus till hus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.