19.30 när
jag kom hem så jag kan lugnt säga att jag var helt slut igår kväll ;) Men jag har iaf fått vara ledig idag och laddat upp batterierna lite för i morgon bär det av till jobbet igen :)
Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott
Du kan plocka upp ett ur korgen, ta det med dig hem, tvätta det, hänga det på tork i vårsolen, laga hålen, stryka det alldeles slätt och knyta det om midjan
) Korten blev tyvärr inte så bra då korten jag tog hemma var med alldeles för rörig bakgrund och korten jag tog på tårtans plats på vinden var ljuset väldigt dåligt men de får gå ändå, måste ju visa er tårtan
Det är rejält med tuggmotstånd och en härlig smak på min griljerad seitanstek. Blanda en dryg deciliter vegansk majonnäs (exempelvis Coop Xtras lättmajonnäs eller René Voltaires) med ett kuvert saffran, och dippa den friterade tofun i
Tårtan är farmors från början men har utvecklats medtiden. Smörgåstårtan är gjord på två landgångsbröd i bredd och består av tre brödlager med fyllning emellan
Ikväll tar jag med mig dem på knytis med ett gäng glada och roliga arbetskamrater. Nu har jag gjort de här tunnbrödssnittarna några gånger så receptet sitter i ryggraden
Servera med en god grönsallad. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader. 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. 500 g stora räkor. Rör under tiden, ca 2 minuter tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.