Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen. Jag kan iblandriktigt känna att kroppen kräver en smakrik och ”ren” linsgryta utan konstigheter
Skala och finhackavitlöken. Kärna ur och finhackachili och rivingefärafint. Garnera med koriander. Servera med yoghurt, mango chutney och ev kokoschips
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Konsistensenisig är lös, nästan som soppa, men man kan använda mindre vatten för en mera såsaktigvariant
Dal Fry är indiskt comfort food, en enkel linsrätt som är vanlig på många restauranger och vanligtvis lagad av toor dal, med ghee som ger smak och karaktär
En klassik dal som är perfekt tillindisk mat eller som ensamrätt med lite bröd till. Finhacka all lök och fräs den i smör tillsammans med den rivnaingefäran
Olivoljatillstekning. Hetta upp en kastrull med olja och fräs vitlök, ingefära, lök, spiskummin, chili och tomat i ca 1 min. Låt sjuda ca 20 min och smaka av med salt. 1 st pressad vitlöksklyfta. 1 tsk riveningefära. 0,5 tsk spiskummin. 0,5 tsk malen chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.