(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Jämna till ytan på bröden med en slev. Mät alltid med termometer, kärntemperatur på brödet skall vara 98°C. Pensla skorpan 3-4 gånger med vatten under tiden. 1 ½ dl solroskärnor
Påminner mycket om dansktrågbröd. 150 g pumpakärnor. 150 g solroskärnor. Sätt ugnen på 160° och klä en avlång bakform med bakplåtspapper. 150 g pumpakärnor. 150 g solroskärnor
Bakade ett mycket gott dansktrågbrödmed öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
• rör ut jästen med filmjölken och tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Dansktrågbröd, ett av mina absoluta favoritbröd - både som hembakt och köpt färskt i butik
Rör ihop till en mycket kladdig deg. Grovhacka frukten. Koka upp vattnet. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.