Rågbrödet behöver mogna och sätta sig i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
Bakade ett mycket gott dansktrågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Dansktrågbröd, ett av mina absoluta favoritbröd - både som hembakt och köpt färskt i butik. Dansktrågbröd25 g jäst4 dl filmjölk50 g tärnat rumsvarmt smör3/4 dl brödsirap4 dl rågmjöl3 dl vetemjöl special1 dl krossade linfrön2 dl solroskärnor 2 tsk stött anis2 tsk stött fänkål 1 1/2 tsk salt • smula jästen i en bunke
Dag 1. 500 g vatten 300 g hel råg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 1Dag 2. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
)DansktrågbrödDag 11,5 dl rågkross1 dl solrosfrön2 msk linfrön2 msk sesamfrön2 tsk salt1,5 dl vattenDag 250 g jäst1,5 dl vatten, 37 grader2 dl mörk sirap3 dl grovt rågmjöl1,5 dl vetemjöl specialRör ihop ingredienserna i en bunke under Dag 1 och låt den stå övertäckt i ett dygn
Dansktrågbröd ja, jag har ju fått en slags pippi på det. Det vita brödet bli alltmer avlägset här hemma, numera är det nästan bara knäckebröd och rågbröd som gäller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.