Servera apelsinernamed antingen glass eller vispad grädde smaksatt med litet likör. Använd dem både till efterrätter och till sallader med t ex vitkål, morötter, endivesallad, kinakål eller vanlig grönsallad
Byt ut strösselblandningen mot rostade havregryn blandade med rivet apelsinskal. Dela den i två delar och arbeta med händerna ut varje del till en jämn kaka
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Du kan också baka den med mald sötmandel eller med nötter
De här ruladerna blir särskilt goda med sin fyllning av purjolök och ost. Späd med vatten och grädde. Servera ruladerna med kokt potatis, pasta eller ris och gärna råkost av något slag
Använd gärna elvisp med vispar så går det snabbt. Rör ihop till en jämn smet med elvispen. (När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket
En mycket elegant bjudrätt som är fantastiskt lätt att lyckas med. Krydda med salt och peppar. Låt champinjonerna rinna av, hacka dem och blanda dem med leverpastejen
Brysselkål och brynt potatis är gott till och gärna en frisk sallad medapelsin. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt
Pepparkakskladdkaka med chokladglasyr. valfritt, t ex physalisbär, apelsin & hallon. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med sirapen och smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.