Visste ni att det är kladdkakansdagidag. Detta recept vann kladdkakeracet i år, en baktävling för barn, prova och se om ni tycker att det var en värdig vinnare
Du kan bjuda den både till fest och vardags. Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. Lägg färsen i en smord, avlång form och stek den som i vårt recept
Något till eftermiddagsfikat i veckan kanske. Min mamma bakar supergod kladdkaka och på fik väljer jag gärna en bit vanlig kladdkaka, men när jag är hemma och bakar själv tycker jag det är roligt att experimentera fram nyttigare recept som är minst lika goda
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Kladdkaka med saffran och vit choklad, recept Spara Skriv ut Förberedelser 15 Minuter Tillagningstid 30 Minuter Total tid 45 Minuter Portioner. 6-8 Ingredienser 100g smör 200g vit choklad 2 msk vaniljsocker ½ dl strösocker 1½ dl vetemjöl 1 krm salt 3 st ägg 4 msk ljus sirap 1 påse saffran Ströbröd och smör till formen En kakform som är ca 22 cm i diameter Tillbehör. Häll smeten i formen, ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt stå och dra i 3-4 timmar. 6-8 Ingredienser. 3-4 timmar
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. Det är därför viktigt att du förvarar den i kyla och helst bör du laga till den samma dag som du köpt den
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter
Grädda längst ned i ugnen på 150 grader ca 20-25 minuter. Bakade en kladdkaka med pannacotta. Kladdkaka. 3 ägg3 dl strösocker1,5dl vetemjöl150gr smör1,5tsk vaniljsocker5msk kakaoVispa ägg och socker poröst, blanda i de torra ingredienserna och smält smöret undertiden och blanda sedan i de
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.